Ádám Villa logo

Kate Moss cukrásza elárulta a tökéletes esküvői torta 5 titkát

2021. július 15.

Kate Moss, Madonna, Sting, Anthony Hopkins, Elton John. Csak néhány nagy név azok közül, akik valamilyen jeles nap alkalmából – legyen az esküvő, bál, vagy születésnapi party – London egyik leghíresebb butikcukrászdájából, Peggy Porschen édességműhelyéből rendelték meg égbetörő tortakülönlegességüket. A hölgy most a CNN-nek elárulta, hogy mi az az 5 praktika, amit szem előtt kell tartanunk, ha tökéletes esküvői tortáról álmodunk.

1. Mindig minőségi alapanyagot válasszunk
Bár többnyire nem jellemző, hogy a párok életük legszebb napján spórolnának, mégis jó leszögezni, hogy nem érdemes kompromisszumokat kötni akkor, ha esküvői tortáról beszélünk. Soha ne érjük be a silányabb minőségű alapanyagokkal csak azért, mert kedvezőbb áron juthatunk hozzá. A top kategóriás sütemények szülőanyja például a francia Lescure vajra esküszik, szerinte óriási a különbség más vajak, és e között a különlegesség között.

2. Tanuljunk a mesterektől
Peggy Porschen nevét az egész szakma ismeri Angliában, mégis úgy véli, hogy még neki is van mit tanulnia másoktól. Esküvői torta vagy sütemények készítése előtt ne szégyelljünk tippeket, trükköket lopni másoktól, akár az interneten fellelhető oktatóvideókból is meríthetünk ihletet.

3. Használjunk professzionális eszközöket
Egy szürke szombat délutánt még feldobhatunk olyan sütögetéssel, amely során papírtörlő hengerrel helyettesítjük a konyhánk felszereltségéből hiányzó sodrófát, de ha esküvői tortáról, süteményekről van szó, el kell felejtenünk ezeket a rafinériákat. A professzionális eszközök beszerzése egy egyszerű háztartásban is mindig megtérül, egy cukrászüzem esetében pedig nem is szabad feltételeznünk, hogy nem állnak rendelkezésre a tortadíszítés legkifinomultabb kellékei is.

4. Ne becsüljük alá a legapróbb kiegészítőket sem
Ne adjunk alább álmainkból, és ne higgyük, hogy nem fontos minden kiegészítő. Ne mondjunk le az áfonyaszemekről, a reszelt citromhéjról, vagy éppen a plusz vaníliaízesítésről annak érdekében, hogy olcsóbban kapjuk kézhez az esküvői desszerteket. Ezek az apróságok igenis sokat számítanak – erre már az esküvői helyszín és egyéb dekorációs elemek kiválasztásakor is rá fogunk jönni.

5. Merjünk kísérletezni
Próbáljunk ki minél több formát, íz kombinációt, színvilágot, és bátran variáljuk ezeket, míg rá nem találunk a tökéletes párosításra, azaz arra a tortára, amely minden elemében összhangban áll elsősorban a mi elképzeléseinkkel, de nem hátrány, ha alkalmazkodik az esküvői dekorációhoz is.

envelopephone-handsetmap-marker